nieuw: zelfstandig, op je eigen ritme, de wijndegustatiemethode leren

04-05-2015 19:38
Wijn leren degusteren; liever op je eentje of met twee ipv met 10? Liever op je eigen tempo? Het kan!
Ben je iemand die er geen behoefte aan heeft om in het middelpunt van de belangstelling te staan en met een hele groep samen iets te doen? Vind je nu net vaak die dingen interessant waar de begeleider snel aan voorbij gaat en minder interessant waar hij lang bij blijft stilstaan? Dan is een traditionele wijninitiatie wellicht niets voor jou.  Gelukkig kan het ook anders. 
 
HOE WERKT HET?
 
Via een filmpje van minder dan 15 minuten (preview) leer je de professionele wijndegustatiemethode. Je oefent tegelijkertijd het degusteren van een eerste wijn. Daarna ga je zelfstandig wijnen degusteren volgens die methode. Als je de QR-code bij de wijn scant, krijg je een filmpje te zien met een toelichting over de betreffende wijn die je helpt met degusteren. Gaat het te snel, dan kijk je nog eens. Zo leer je op je eigen tempo. 
Een ander filmpje geeft je meer achtergrondinfo over de wijnen, de methode, de streek, .... 
 
DE VOORDELEN?
 
1. Wanneer je wil.
Het is een super relaxte formule. Niemand hoeft op tijd te komen, iedereen valt binnen tussen bepaalde uren en kan onmiddellijk deelnemen aan de initiatie en degustatie. 
 
2. Alleen of met wie je wil.
Mensen komen in groep of alleen. Wil je als deelnemer graag je ervaringen delen met andere deelnemers dan kan dat uiteraard nog altijd, maar het moet niet.
 
3. Zo lang of zo kort je wil 
Je staat als deelnemer langer stil bij datgene wat jou boeit en je skipt wat je niet boeit. Met je vragen kan je op elk moment bij mij terecht. 
 
4. Ook jouw mening telt!
Gedaan ook met het éénrichtingsverkeer; de 'expert' die spreekt. Je luistert, kijkt, degusteert en kan daarna ook je persoonlijke bevindingen achterlaten in de vorm van een comment bij het filmpje over een bepaalde wijn. Zo leren we van elkaar.
 
PRAKTISCH
 
Ik organiseer dit naar wens bij jou thuis of op een andere locatie. Deelnemers brengen hun smartphone mee maar zonder lukt het ook.
Kostprijs: afhankelijk van aantal en soort wijnen, aantal deelnemers en locatie.
 
Interesse? Contacteer me.