21 juni: unieke (bio-)wijninitiatie in café ViaVia Antwerpen: leer degusteren op je eigen tempo!

21-06-2015 15:00

Wijn leren degusteren; liever op je eentje of met twee ipv met 10? Liever op je eigen tempo? Het kan!
Ben je iemand die er geen behoefte aan heeft om in het middelpunt van de belangstelling te staan en met een hele groep samen iets te doen? Vind je nu net vaak die dingen interessant waar de begeleider snel aan voorbij gaat en minder interessant waar hij lang bij blijft stilstaan? Dan is een traditionele wijninitiatie wellicht niets voor jou.  Gelukkig kan het ook anders. 
 
HOE WERKT HET?
 

Via een filmpje van minder dan 15 minuten (preview) leer je de professionele wijndegustatiemethode. Je oefent tegelijkertijd het degusteren van een eerste wijn. Daarna ga je zelfstandig 4 wijnen degusteren volgens die methode. Als je de QR-code bij de wijn scant, krijg je een filmpje te zien met een toelichting over de betreffende wijn die je helpt met degusteren. Gaat het te snel, dan kijk je nog eens. Zo leer je op je eigen tempo. Een greep filmfragmenten.

Een ander filmpje vertelt je meer over het verschil tussen biologische wijnen, culture raisonnée en biodynamische wijnen. Ook fair trade in de wijnwereld komt aan bod. Je vragen stel je gewoon tussendoor aan mij.
 
DE VOORDELEN?
 
1. Wanneer je wil.
Het is een super relaxte formule. Niemand hoeft op tijd te komen, je valt binnen tussen 15 en 18u en kan onmiddellijk deelnemen aan de initiatie en degustatie. 
 
2. Alleen of met wie je wil.
Je komt in groep of alleen. Kom je alleen en wil je graag je ervaringen delen met andere deelnemers dan kan dat uiteraard nog altijd, maar het moet niet.
 
3. Zo lang of zo kort je wil (tussen 15 en 18u)
Je staat langer stil bij datgene wat jou boeit en je skipt wat je niet boeit. Met je vragen kan je op elk moment bij mij terecht. 
 
4. Ook jouw mening telt!
Gedaan ook met het éénrichtingsverkeer; de 'expert' die spreekt. Je luistert, kijkt, degusteert en kan daarna ook jouw persoonlijke bevindingen achterlaten in de vorm van een comment bij het filmpje over een bepaalde wijn. Zo leren we van elkaar.
 

PRAKTISCH

waar: 
Je vindt reiscafé ViaVia in de Wolstraat 43 te Antwerpen.  De initiatie vindt plaats op de eerste verdieping. Kom met het openbaar vervoer of parkeer aan de Schelde en strek je beentjes.

wanneer:
zondag 21 juni tussen 15u en 18u.

Don'ts:            
Duur kraakwit kleedje of hemd aantrekken (wijnvlekken zijn onverbiddelijk), op voorhand al alcohol, koffie of iets pikants drinken of roken (je bederft je smaakpapillen), zwaar geurende aftershave of parfum (we willen enkel de wijn ruiken;).

Do's:              
- Breng je smartphone mee. Maar, indien je er geen hebt, dan lossen we dat ook op.
- Relax en geniet!

tot dan,

vriendelijke groeten,

Peter Sels
Sommelier Franse en wereldwijnen